Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

MAJOR TWILIGHT ένα πάρα πολύ καλό συγκρότημα και άλμπουμ από την Κέρκυρα

Οι Major Twilight είναι ένα νέο ροκ συγκρότημα από την Κέρκυρα, το οποίον αποτελούν οι Νίκος Μολδοβάνος φωνή, μπάσο, Κώστας Σουέρεφ ντραμς, Σπύρος Σπυράκος κιθάρες, Σωτήρης Βογιατζόγλου κιθάρες και Αλέξης Σωτηριανός πλήκτρα (οι Σουέρεφ και Σωτηριανός είναι γνωστοί μας, εδώ στο blog, και από τους επίσης Κερκυραίους Black Strat Band, για τους οποίους είχαμε γράψει τα σχετικά, πίσω στο 2018). Η μπάντα αυτή κυκλοφόρησε προσφάτως ένα άλμπουμ, που αποκαλείται In Limbo [Private Pressing, 2023] και στο οποίο παίρνουν μέρος κι άλλοι μουσικοί, όπως η Sugahspank!, που τραγουδά σ’ ένα κομμάτι και ακόμη τρεις, που χειρίζονται πνευστά (σαξόφωνα, τρομπέτα, τρομπόνι).
Το CD περιλαμβάνει οκτώ κομμάτια που έχουν (αγγλικούς) στίχους του Μολδοβάνου και μουσικές γραμμένες από τον Μολδοβάνο και όλο το υπόλοιπο συγκρότημα.
Το άλμπουμ είναι rock, σύγχρονο, indie, δίχως όμως να εμφανίζει τυπικά και συνηθισμένα χαρακτηριστικά – υπό την έννοια πως το 80s-90s rock των Major Twilight παραπέμπει και στα seventies ταυτοχρόνως, κάτι που, γενικώς, θα το πούμε παράξενο. Είναι παράξενος ο συνδυασμός indie και classic rock έως και prog στοιχείων, στις συνθέσεις των Κερκυραίων, οι οποίες είναι όλες πολύ καλές, για να μην πούμε... η μία καλύτερη από την άλλη (και άρα κάποιες ακόμη και άριστες).
Αυτό λοιπόν το παράξενο των συνθέσεων των Major Twilight το δείχνουν, περαιτέρω, και οι χρόνοι τους, που κυμαίνονται από τα δυόμισι έως και τα εννέα λεπτά! Και αυτό είναι ένα στοιχείο ακόμη, που δημιουργεί ειδικές εντυπώσεις στην περίπτωση των Κερκυραίων – το ότι μπορούν να προτείνουν κομμάτια σαν το φοβερό (9λεπτο) “Dark” ή τα εξίσου φοβερά και βεβαίως συντομότερα “Looks like Fuhner” και “Storm coming” (που διαρκούν κάπου ανάμεσα στα τρία και τέσσερα λεπτά το καθένα).
Και το κομμάτι που λέει η Sugahspank! είναι ωραίο (“Shaviour”), που είναι μια «μέση» soulful μπαλάντα (και με πνευστά), ενώ πολύ καλό είναι τόσο το bluesAbandoning my pride”, που δίνει, εκεί προς την μέση, μία άλλη τροπή στην τραγουδοποιία του γκρουπ, όπως και το 7λεπτο “Nobodys fault but mine” (που δεν είναι το γνωστό του Blind Willie Johnson, Led Zeppelin κ.λπ.), μα ένα πρωτότυπο δημιούργημα, βαρύ και δραματικό, με έξοχη ενοργάνωση, και με τις κιθάρες και τα πλήκτρα να κάνουν αληθινά σπουδαία δουλειά.
Ένα πολύ καλό ντεμπούτο(;) από τους Major Twilight, που αξίζει να προσεχθεί, καθότι πρόκειται για μια ολωσδιόλου ανεξάρτητη παραγωγή.
Επαφή: https://www.youtube.com/playlist?list=OLAK5uy_l_72QyLpOAPjpwLpJsTFodzWKtMQw8zpo

1 σχόλιο:

  1. Από το fb...

    Nikos Moldovanos
    Ευχαριστούμε πολύ.. ιδιαίτερα η δική σας γνώμη μας δίνει πολύ δύναμη να συνεχίσουμε τα παιξίματα μας.

    Alexandros Sotirianos
    Ευχαριστούμε Φώντα

    Kostas Soueref
    Ευχαριστούμε πολύ !!!

    Φώντας Τρούσας
    Καλή συνέχεια παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή