Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

MUSIC SOUP ORGAN TRIO το ελληνικό τζαζ τρίο στο νέο άλμπουμ του

Το Music Group Organ Trio είναι ένα ελληνικό τζαζ σχήμα, το οποίο αποτελούν οι Νέστωρ Δημόπουλος κιθάρα, Ευγενία Καρλαύτη όργανο και Βαγγέλης Κοτζάμπασης ντραμς. Από δισκογραφικής πλευράς γνωρίζουμε το σχήμα μέσα από το άλμπουμ του “Cut to the Chase”, που είχε κυκλοφορήσει, το 2016, από την αμερικάνικη εταιρεία Chicken Coop του οργανίστα Tony Monaco. Τώρα, ένα δεύτερο άλμπουμ του σχήματος (με την ίδια ακριβώς line-up) στρίβει στο player – άλμπουμ, που τιτλοφορείται Upbeat Mood (2024) και το οποίο είναι τυπωμένο για την ίδια ετικέτα (την Chicken Coop Records / Summit Records).
Οι Music Soup είναι ένα κλασικό organ-trio (χωρίς μπάσο, όπως ήδη διαπιστώσατε), που βαδίζει πάνω στη μεγάλη παράδοση του είδους, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα στις δεκαετίες – από εκείνη του ’50, έως τις μέρες μας. Σαν γκρουπ ερμηνεύει, βασικά, δικές του συνθέσεις (του Δημόπουλου και της Καρλαύτη), παρουσιάζοντας εδώ μία μόνον διασκευή στο κλασικό και ασυναγώνιστο “My little red book” του Burt Bacharach.
Τα κομμάτια είναι κυρίως γρήγορα, και κάποια μέσου τέμπο, ώστε το άκουσμα, τελικώς, να χαρακτηρίζεται από την έξτρα groovy αισθητική του, καθώς το ένα διαδέχεται το άλλο.
Έτσι μέσα από το bluesA day in the park”, το δεξιοτεχνικό up tempoAround the world” με την ταξιδευτική μελωδία και τις latin αναφορές του (το κομμάτι διαθέτει και piano playing από τον Kym Purling), το αισθησιακό “Freeland (To O.P. with love)”, με την καθαρή κιθαριστική φρασεολογία, το έξοχο οργανικό «σκάψιμο» και την σχεδόν ανεπαίσθητη, αλλά τόσο ουσιαστική κρουστή συνοδεία, το λελογισμένα ροκ “Fun island”, το boogalooAppartment in Athens” (που διαθέτει και τρομπέτα από τον Henry Gergen) και βεβαίως με την θαυμάσια version του “My little red book”, στο οποίο η Καρλαύτη δίνει ρέστα, παραλλήλως με την όλο νεύρο συνοδεία του Κοτζάμπαση, ένα είναι φανερό. Δηλαδή ολοφάνερο.
Το Music Soup Organ Trio είναι ένα (ελληνικό) τζαζ σχήμα, που μπορεί να διαπρέψει, και δισκογραφικά, οπουδήποτε στον κόσμο – κάτι που το γνωρίζουν, πρώτοι όλων, οι αμερικανοί συνεργάτες του.
Επαφή: www.summitrecords.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου