Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

BUS THE UNKNOWN SECRETARΥ νέα κυκλοφορία από το σκληρό αθηναϊκό γκρουπ

Σκληρό, στα όρια του παλιού μετάλλου συγκρότημα, που υφίσταται δισκογραφικώς εδώ και μια δεκαετία, οι Bus the unknown secretary έχουν νέο LP σε κυκλοφορία, που αποκαλείται We Are the Night [Sound Effect Records, 2024]. Στο άλμπουμ αυτό το αθηναϊκό γκρουπ, δηλαδή οι Bill Politis φωνή, κιθάρες, Efthimis Ragousis μπάσο, Fotis Kolokithas κιθάρες και Aris Fasoulis ντραμς (υπάρχουν και guests ανάμεσα όπως ο Prins Obi, που παίζει keyboards), μας παρουσιάζει οκτώ δικά του κομμάτια (τέσσερα ανά πλευρά του βινυλίου), που έχουν πράγματα να πουν.
Σε ποιούς; Σε όλους, όσοι ασχολούνται με το σύγχρονο σκληρό ροκ, μα κυρίως σε όσους γουστάρουν τον seventies-eighties ήχο είτε των συγκροτημάτων του New Wave of British Heavy Metal, είτε των Accept, των Mercyful Fate και φυσικά των «πατεράδων» πολλών ή όλων (όπως το πάρει κανείς) δηλαδή των Judas Priest. Είναι αυτός ο βαρύς, τραχύς, γεμάτος, συμπαγής και σκληρός ήχος, που κατ’ ουσίαν αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του σύγχρονου heavy metal, όταν παρουσιάστηκε εκεί στo δεύτερο μισό των seventies, και στον οποίο δηλώνουν αιώνια πίστη οι Bus the unknown secretary, πατώντας στα ιστορικά χνάρια του και προσφέροντας ένα σημερινό hard rock / heavy metal άλμπουμ απαιτήσεων.
Αν υπάρχει κάτι λοιπόν, που συνδέει τα κομμάτια των Bus, εδώ, αυτό είναι η ανάγκη να εκφραστούν τα παλιά πρότυπα μ’ έναν τρόπο, που ναι μεν να τα τιμά, αλλά ταυτοχρόνως να προσφέρει και τις απαραίτητες σύγχρονες διαφυγές, μέσα σε τούτο το καταπονημένο αθηναϊκό αστικό περιβάλλον. Γιατί τα τραγούδια των Bus έχουν και λόγια δυναμικά, που καθρεφτίζουν τη σύγχρονη καθημερινότητα, η οποία δεν είναι πια καθόλου φιλική για τον κάτοικο της Αθήνας σε κανένα επίπεδο – και άρα χρειάζεσαι να επιστρατεύσεις και τις πιο σκληρές και μαχητικές πλευρές του εαυτού σου, ώστε να μπορέσεις να υπερπηδήσεις τα εμπόδια που θα αναδειχθούν μπροστά σου.
Εγώ έτσι το βλέπω και έτσι την... καταβρίσκω με τις κομματάρες “Somebody spits on you”, “Ill be dead for you” και “Nevermind/Realise”.
Επαφή: www.soundeffect-records.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου