Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ για την έκθεση στο BIOS-ΡΟΜΑΝΤΣΟ

Κανονικά θα έπρεπε να γράψω για την έκθεση του αρχείου του Νικόλα Άσιμου αφού πρώτα θα την είχα επισκεφθεί, αλλά επειδή μπορεί να πάω στις τελευταίες μέρες της ας την προβάλλω έστω και τώρα (με κάποια καθυστέρηση εννοώ), για τους αναγνώστες του δισκορυχείου (που, σίγουρα, θα έχουν ήδη πληροφορηθεί τα σχετικά από αλλού).
Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο BIOS-ΡΟΜΑΝΤΣΟ, στο διάστημα 3-15 Μαΐου (άρα απομένει μια βδομάδα ακόμη, για να την επισκεφθεί ο κόσμος), οργανώνεται από τον εικαστικό καλλιτέχνη Φώτη Καραγεωργίου και περιλαμβάνει… «χειρόγραφα του Νικόλα Άσιμου, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικούς στίχους, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του για πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα».
Η έκθεση συνοδεύεται από τρεις συναυλίες (οι δύο έχουν ήδη γίνει και μένει η τρίτη, την τελευταία μέρα, 15η Μαΐου, με Αγγελική Τουμπανάκη, One Nation Underground, The Interchange Jazz Trio και guest τον Γιάννη Χαρούλη), ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 5 μ.μ.-10 μ.μ. Η είσοδος στην έκθεση του αρχείου και των εικαστικών είναι δωρεάν, ενώ για τη συναυλία που απομένει υπάρχει γενική είσοδος 7€.

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι ειναι αραγε οι σημερινοι καλλιτεχνες που ειναι σχεδον αγνωστοι,και το εργο τους θα ξανα ανακαλυφθει και θα αναγνωρισθει μετα απο δεκαετιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή