Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

BREATH AFTER COMA σκληρό rock ή αλλιώς stoner από την Αθήνα

Από την Αθήνα είναι οι Breath After Coma, μια ροκ μπάντα που υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια και που έχει ηχογραφήσει διάφορα τινά. Το πρόσφατο “Woke up in Babel” (2019), θέλω να πω, δεν είναι το πρώτο της long play – ένα άλμπουμ βινυλίου, που τώρα κυκλοφορεί από την Ikaros Records.
Μέλη των Breath After Coma είναι οι Orestis Tentzeris φωνή, κιθάρες, Theo Matthaios κιθάρες, Kostas Karapanagiotis μπάσο και Vagelis Karapanagiotis ντραμς – άρα έχουμε να κάνουμε και μ’ ένα κιθαριστικό σχήμα, που ξεκινάει, όσον αφορά στις αναφορές του, από το grunge, ερχόμενο με ορμή προς το σήμερα.
Υπάρχει, εννοούμε, σε κάθε περίπτωση η «στονεράδικη» αισθητική, στα περισσότερα από τα tracks, που έχουν στα προτερήματά τους όλα τα βασικά – και τις κιθάρες, και τα φωνητικά και το ρυθμικό τμήμα, άπαντα στις θέσεις τους και στην καλύτερη δυνατή φάση.
Όμως το κυριότερο που έχουν οι Breath After Coma είναι οι συνθέσεις, γιατί τραγούδια σαν τα “Face to the floor”, “Woke up in babel” και “We are falling backwards” (όλα στην πρώτη πλευρά) δεν τα βρίσκεις, σώνει και καλά, παντού. Και δεν είναι οι riff-ολογίες, που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, ούτε το ασήκωτο μπάσο-ντραμς, ούτε ο πολύ καλός τραγουδιστής, είναι η αξία τους αυτή καθ’ αυτή ως τραγούδια, ως μελωδίες, ως συνολική ηχητική εικόνα.
Στο ίδιο υψηλό επίπεδο και η δεύτερη πλευρά του LP, που ανοίγει με το “Levitated” και συνεχίζει με το ορμητικό στην αρχή, αλλά, γρήγορα, και λυρικό “Fireball”, που διαθέτει απλούς-ωραίους στίχους, φωνή εξαιρετική που αποδίδει τέλεια το πάθος, και συνολικότερη «εικόνα» υψηλά ιστάμενης επαγγελματικής μπάντας.
Κατά βάση δεν υπάρχει μέτριο track εδώ, αφού όλα είναι συντεθιμένα με εμφανές το ταλέντο των μουσικών και την αγάπη τους για το σκληρό rock – το σωστά οριοθετημένο σκληρό rock δηλαδή, εκεί… κάπου… ανάμεσα στην πιο αναμενόμενη popular rock αφήγηση και στο πιο ιδιοσυγκρασιακό «μέταλλο».
Ο συνδυασμός τους είναι το stoner και είναι ένας συνδυασμός, που όταν «κάθεται» καλά, έχει κι αυτός να πει πολλά (στα πιο… πολυπληθή κοινά).
Επαφή: www.ikarosrecords.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου