Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

YELLOW BOX τεύχος #20 (Ιούνιος-Ιούλιος 2023)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού Yellow Box βρίσκεται στα περίπτερα. Κοστίζει 6,90 ευρώ, έχει νέα σχεδίαση, προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα. Πάμε λοιπόν σ’ αυτά:
Στο πρώτο μέρος του περιοδικού, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά θέματα και προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο πρώτο εξώφυλλο.
Λέμε λοιπόν για την High End 2023 του Μονάχου, την έκθεση για την υψηλή πιστότητα, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, και που καλύπτεται από 14 σελίδες (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), λέμε για το πλατό / βραχίονας Technics SL-1210G (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), το αυτόματο ασύρματο ηχείο με wi-fi και bluetooth SONOS ERA 100 (γράφει ο Βασίλης Πέππας), τα ασύρματα in-ear ακουστικά με ANC και spatial audio JBL Tour Pro 2 (γράφει ο Βασίλης Πέππας), τα ηχεία βάσης / ραφιού Focal Theva N1 (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), ενώ υπάρχει και αναφορά στο Black Box / Audio Video Show Athens (που θα αναπτυχθεί στο Radisson Blu Park Hotel της Αθήνας, στο διάστημα 3-5 Νοεμβρίου 2023). Φυσικά, τα προϊόντα που καλύπτονται και τεστάρονται στις σελίδες του περιοδικού είναι πολύ περισσότερα... όπως το CD transport και HDD player Audiolab 9000CDT, το πλατό / βραχίονας / κεφαλή E.A.T. B-Sharp / Nagaoka JT-80BK, το πλυντήριο δίσκων Hummin Guru HG01 (γράφει για όλα ο Γιάννης Καμαρινός) και άλλα διάφορα...
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, τώρα, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο εξώφυλλο τον πιανίστα Keith Jarrett. To βασικό αφιέρωμα το γράφω εγώ, καθώς με αφορμή την κυκλοφορία του πιο νέου άλμπουμ του “Carl Philipp Emanuel Bach” (2023 – rec. 1994) , στο οποίο ο αμερικανός πιανίστας αποδίδει τις “Württemberg Sonatas Wq 49” του CPE Bach (1714-1788), γιου του Ιωάννη Σεβαστιανού Μπαχ, ανατρέχουμε σε όλα τα σόλο άλμπουμ του στην ECM (AN Music), από το 1972 μέχρι και σήμερα. Βλέπουμε επίσης στο εξώφυλλο την αναφορά στους Van der Graaf Generator (Κωνσταντίνος Τσάβαλος), τις «σύγχρονες γυναίκες του ρεμπέτικου» (Κωνσταντίνος Κίτσης) και το αφιέρωμα στο Jazzhead! 2023, που συνέβη στην Βρέμη στο διάστημα 27-30 Απριλίου (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας).
Από κει και πέρα υπάρχει μια δική μου αναφορά στον Herbie Hancock, με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στην Αθήνα, το “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), το “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), τα “Audiophile CD Corner” και “Audiophile LP Corner” (επιμέλεια Μαρία Τσακίρη), η αναφορά στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Άνοιξη της Πράγας» 2023 (γράφει ο Νίκος Κανελλόπουλος) κ.λπ.
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου