Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 557

8/1/2024
Έφυγε προχθές από τη ζωή η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα.
Πέρα από τα βιβλία της που έχω κι έχω αναφέρει κατά καιρούς σε ποστ, γιατί είναι αγαπημένη μου ποιήτρια, η Καράγιωργα είχε μεταφράσει το χορωδιακό δράμα “Genesis” του νοτιοαφρικανού beat ποιητή Sinclair Beiles (έζησε κάμποσα χρόνια στην Ελλάδα) και της συζύγου του Annie Rooney, που είχε μελοποιήσει ο Μιχάλης Αδάμης στη δική του «Γένεσις» («3η Ελληνική Εβδομάδα Σύγχρονης Μουσικής» Hilton 15-22 Δεκεμβρίου 1968 – αργότερα και σε δίσκο), ενώ ήταν και από τις πρώτες / πρώτους, που είχαν μεταφράσει στα ελληνικά Leonard Cohen, από το 1975 ήδη... Εν ειρήνη...

7/1/2024
Μας έχετε πρήξει με τους Last Drive. Εντάξει, μια χαρά γκρουπ είναι όπως δεκάδες άλλα στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, αλλά όχι ρε μάγκες μου και βιβλίο για το “Underworld Shakedown”. Πάει πολύ δηλαδή. Μόνο ροκ ακούει ο κόσμος στην Ελλάδα ρε; Πού είμαστε; Στο Τούσον της Αριζόνας ή στο Τολέδο του Οχάιο;
Να, ορίστε δίσκος. Για να γίνει όχι βιβλίο, αλλά εξάτομη εγκυκλοπαίδεια...

7/1/2024
Προσφορές εφημερίδων αυτό το Σ/Κ:
«Η Φόνισσα» Καθημερινή, «Φονικό Μυαλό» Real News, «Αιώνιος / Ένας δολοφόνος ζει ξανά» Πρώτο Θέμα…
Θα πάω να βάλω καμιά ταινία της ΚΛΑΚ ΦΙΛΜ με το φτωχό νέο να αγαπάει την πλούσια κόρη, και, παρ’ όλα τα εμπόδια που θέτει το κοινωνικό χάσμα, στο τέλος να νικάει η αγάπη.
Μου φαίνεται πιο τίμιο σαν νόημα...

7/1/2024
Τρούμπα, 1963...


6/1/2024
Υπάρχουν μερικές ταινίες, που μ’ έχουν σημαδέψει. Μάλλον είναι πολλές, δεν είναι μερικές, κάτι που εξηγείται από το γεγονός πως τις είδα μικρός – ή εν πάση περιπτώσει κάτω από τα 25 μου. Θα ήθελα να γράψω κάποια κείμενα (μικρά ή μεγαλύτερα) για καθεμία απ’ αυτές, γιατί τις θυμάμαι πρώτον, και δεύτερον, γιατί δεν είναι από εκείνες που τις ξέρουν οι νεότεροι (αλλά και οι πιο παλιοί μπορεί να μην τις έχουν δει).
Να, ας πούμε, θα ήθελα να γράψω για μια εξωφρενική ταινία φαντασίας, εντελώς weird, την πολωνική «Sanatorium Pod Klepsydrą» (1973) ή απλώς «Κλεψύδρα» του Wojciech Has (Βόιτσεκ Χας).
Την ταινία αυτή την έχω δει κανα-δυο φορές στην τηλεόραση πριν από πολλά χρόνια, ποτέ στο σινεμά, σε βίντεο ή DVD και μετά βίας μπορώ να ανακαλέσω κάτι από το εντελώς… απροσάρμοστο στόρι της.
Κάποιος νέος πηγαίνει να επισκεφτεί τον πατέρα του σ’ ένα σανατόριο κι εκεί πέφτει σ’ ένα περιβάλλον διάλυσης των πάντων. Το παρόν, βασικά, διαλύεται μέσα στο παρελθόν, η φαντασία ανακατεύεται με τη μνήμη και όλα «χάνονται», μέσα σ’ ένα ποιητικό σκηνικό γεμάτο από ψυχαναλυτικές αναφορές και καφκικές απεικονίσεις.
Είναι δυσνόητη και δύστροπη ταινία η «Κλεψύδρα», αλλά ακόμη κι αυτά τα χαρακτηριστικά της την κάνουν ακόμη πιο μαγική.

6/1/2024
Διαβάζοντας για τον Ντον Σήγκελ, τον πνευματικό πατέρα του Σαμ Πέκινπα (το βιβλίο το είχα βρει τυχαία, πριν 2-3 χρόνια) και ξαναβλέποντας ένα από τα αριστουργήματά του...

5/1/2024
Το νέο YELLOW BOX, τεύχος #23, Δεκέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024, στα περίπτερα..

4/1/2024
Πάλι μπροστά μας ο τύπος που στήριξε πολιτική καριέρα σ’ ένα κινέζικο ρολόι...
[τον έχει μυριστεί το Guinness Book?]

3/1/2024
Claudio Baglioni “E tu…”

2/1/2024
2/1/2024
Κι ένα τελευταίο ποστ για το θέμα, για να πάμε παρακάτω.
Έχει διαχυθεί η εντύπωση πως ο καθένας μπορεί να μιλάει δημοσίως, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές, εξ ονόματος της μουσικής, επειδή τυχαίνει ακροατής της. Κάτι που δεν συμβαίνει, προφανώς, όταν είναι να μιλήσει κάποιος για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή την Παλαιστίνη ή έστω να μιλήσει για ορειβασία ή καταδύσεις.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θα ψάξει ο οικοδεσπότης, και σωστά, να βρει πιο ειδικούς γι’ αυτά τα θέματα, ώστε εκείνα που θα ακουσθούν να έχουν μιαν αξία.
Αντιθέτως, για τα θέματα της μουσικής έχει περάσει η εντύπωση πως μπορεί να γράφει, να μιλάει ή να σχολιάζει ο οποιοσδήποτε.
Κι εγώ μπορεί να τρώω ιμάμ-μπαϊλντί 50 χρόνια (όπως 50 χρόνια μπορεί να ακούει Σαββόπουλο η Καρύδη) και εμπειρικά να μπορώ να σου πω τι μελιτζάνες να διαλέξεις και τι κρεμμύδια, αλλά ποτέ δεν θα έβγαινα σε μια εκπομπή του Μαμαλάκη ή του Πετρετζίκη ας πούμε, για να πω τη γνώμη μου (αν υποτεθεί πως θα με καλούσαν).
Ο Θοδωράκης είναι παντελώς άσχετος με τα θέματα της μουσικής και αυτό το γράφω χρόνια, τουλάχιστον από την εποχή των ανεκδιήγητων «άγιων των Εξαρχείων» (2010) (στην εκπομπή αναφέρομαι) και της επίσης «ό,τι να ’ναι» εκπομπής για τον Μανώλη Αγγελόπουλο (2013).
Έχουν το θράσος δηλαδή ορισμένοι να κάνουνε μουσικές εκπομπές, δίχως να έχουν σοβαρούς και εξειδικευμένους μουσικούς συμβούλους από πίσω. Απ’ αυτό δε και μόνο δείχνουν (και) το πόσο σέβονται και αγαπούν τη μουσική.
Επειδή ο Σαββόπουλος, όπως άκουσα, γράφει και βιβλίο τώρα (καλοδεχούμενο) σε σχέση με αυτούς που στενοχώρησε ή και τον στενοχώρησαν, εγώ θα προτείνω να αναλάβει κάποιος μια εκπομπή για να μιλήσουν και κάποιοι «άλλοι» για το Σαββόπουλο.
Οι παλιοί του συνεργάτες, ο Ρωμανός που τον «έστριψε» στο ροκ, ο Πουλικάκος, που συνεργάζονταν έως και τα τέλη του ’70, οι παλιοί μουσικοί του, η κρυφή «γενιά του Πολυτεχνείου» (δεν αναφέρομαι δηλαδή σε γνωστούς «μαϊντανούς»), να μιλήσει ο «χώρος», τα Εξάρχεια, να μιλήσει ξανά και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος (ο τελευταίος των Μοϊκανών), να μιλήσουν κι άλλοι, που θα πούνε κάτι ουσιαστικό τέλος πάντων - πράματα υπέρ ή κατά, δεν έχει σημασία. Όλοι εκείνοι που ανήκουν στη μεγάλη φάρα των «σαββοπουλικών» σε κάθε περίπτωση, και που ανέχονται να μιλάνε, αντί για ’κείνους, οι άσχετοι και οι «χθεσινοί».
Σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουνε και ζούνε (ευτυχώς ακόμη), άλλοι μέσα και άλλοι στις παρυφές της κοινωνίας - εκείνος που θα μπορούσε να αναλάβει μία τέτοια εκπομπή αναζητείται...
Ώστε να δούμε κι εμείς κάτι και να το ευχαριστηθούμε, δίχως να... κλαίμε διαρκώς για το χαμένο χρόνο μας.

2/1/2024
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, στην εκπομπή του Θοδωράκη για το Σαββόπουλο, ήταν ο ουσιαστικότερος όλων.
Αυτό σημαίνει να είσαι αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης, έχοντας τον τρόπο να πιάνεις την ουσία μ’ ένα τσαφ, και όχι δήθεν, αδιάφορος ή χαζοχαρούμενος.

2/1/2024
Φυσικά και η εκπομπή του Θεοδωράκη για το Σαββόπουλο ήταν μια κακή εκπομπή - και δεν ευθύνεται ο Σαββόπουλος γι' αυτό.

1/1/2024
Ευχή. Λιγότερα «έργα» και «διαμορφώσεις χώρων» από τους δημάρχους για το 2024.
Φτάνει πια με τα τσιμεντώματα και με τα πλακοστρώματα. Μαζέψτε κανα σκουπίδι και αφήστε τις πόλεις μας ήσυχες, να ανασάνουν λιγάκι, γιατί έχετε διαλύσει τα πάντα.
(βλέποντας τα «εξωτερικά γυρίσματα» σε παλιά εορταστικά προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης)

15 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στο ποστ "Ευχή. Λιγότερα «έργα» και «διαμορφώσεις χώρων» από τους δημάρχους για το 2024"...

    Nikos Athanassiu
    Ε ναι ρε φίλε! αυτές οι πλατείες έχουν στενάζει!

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Πήξαμε από σκουπίδια..

    Ανδρεας Μπικουβαρακης
    Να βάλουν και κανα δέντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλια από το fb στο ποστ "Φυσικά και η εκπομπή του Θεοδωράκη για το Σαββόπουλο ήταν μια κακή εκπομπή - και δεν ευθύνεται ο Σαββόπουλος γι' αυτό"...

    Nikos Zozos
    Τι ακριβώς περίμενε από τον Θεοδωράκη δηλαδή; Μια καλή εκπομπή;

    Andreas Panagopoulos
    Εν τω μεταξύ ταυτόχρονα,ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην τηλεόραση για παραμονή! Τα αλλά είχαν κάτι φτηνιάρικα show , κάτι Ανθυποσελεμπριτι!
    Βούρκος γενικα!

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Νομίζω πως, τελευταία, γίνεται ένα γενικό γλύψιμο του Σαββόπουλου - όχι δυσάρεστο για τον ίδιο, ενδεχομένως, ως αποτέλεσμα! [επεξεργάστηκα το σχόλιό μου και το έκανα σαφέστερο γιατί ήταν παρεξηγήσιμο]

    George Scarlatos
    Ποτέ...

    Nickos Ventouras
    Πέραν των πολιτικών σκοπιμοτήτων (που σιγά δηλαδή που το 41% του Κούλη έχει ανάγκη τη στήριξη του Σαββόπουλου ή που αυτή μετράει ψηφοφορικά), δεν είναι και άσχημα να γλύφουνε και κανέναν (που πρώτα άφησε έργο) στα βαθειά γεράματα του, αντί να περιμένουν να πεθάνει ― ή να συμπεριφέρονται λες και από αυτόν ― στα 80 του! ― περιμένουν ριζοσπαστικές προτάσεις και νέο έργο και απογοητεύονται που δεν είναι «αιώνιος έφηβος»...
    Στο εξωτερικό από τα 60 τους, αν όχι πιο πριν, τους έχουν στο σεριλίκι, το νταμιλίκι, τις Λεγεώνες της Τιμής, και τα παρόμοια...

    Mike Beles
    χρονια τωρα....απο την εποχη του γερο Μητσοτακη...οταν ο Σαββοπουλος εγινε πιο δεξιος και απο τον Βοριδη

    Γιώργος Χαρωνίτης
    Το σχόλιό μου αφορά στους "γλυψειματίες" και "επαΐοντες" που σπεύδουν χωρίς λόγο και ουσία να καταθέσουν "αισθητική" και "άποψη" - κάτι που δεν το χρειάζεται ο Διονύσης και το Έργο του!

    Γιώργος Χαρωνίτης
    "Δεξιός", "αριστερός"... λέξεις χωρίς νόημα

    Asser Moissis
    Ήταν σαν μνημόσυνο εν ζωή!

    Μάτα Αδαμογιάννη
    Ετ2 μνημόσυνα με υπογραφή να χαρούν οι ψυχές ζωντανές και πεθαμένες

    Βασίλης Αθανασόπουλος
    Απολύτως. Απ' όλον αυτόν τον αχταρμά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η ιστορία της Καρύδη για την "Ζωζώ". Απλά και ανεπιτήδευτα.

    Giorgos Ftakas
    Εγώ πιστεύω ότι και η ιστορία του Μάκη Χριστοδουλόπουλου είχε ενδιαφέρον,ο οποίος χρωστά πολλά στο Σαββόπουλο για το "μπαμ" στη δισκογραφία ("Όλα αρχίζουν τώρα",1984),όπου συναγωνιστηκε επάξια με λέοντες της διασκέδασης.Πιο πριν βέβαια ο Μάκης ήταν πασίγνωστος για τα καλοκαιρινά πανηγύρια στην επαρχία.

    Φώντας Τρούσας
    Η παρέμβαση του Μάκη ήταν πιο ουσιαστική ή μάλλον η πιο ουσιαστική απ' όλες - δεν το συζητώ. Αυτά που είπε η Καρύδη δεν έχουν κανένα ευρύτερο νόημα. Αφορούν μόνο εκείνη.

    Labis Vasilatos
    Κ μόνο που διαβάζω για εκπομπή του Θεοδωράκη κ το Νιόνιο, μού 'ρχεται να....

    Kwstas Agas
    Σε σχέση με ό, τι άλλο έδειχνε την ίδια στιγμή η τηλεόραση, ήταν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μακράν η καλύτερη εκπομπή με την οποία υποδεχθηκαμε το 2024 ... Όμως , όταν καααποτε, πρωτοχρονιά του 1988, ανατέθηκε στον Διονυση Σαββόπουλο να κάνει τηλεοπτική πρωτοχρονιάτικη εκπομπή, τι ΕΚΠΟΜΠΆΡΑ έφτιαξε .. μα τι εκπομπάρα (μάλιστα τα τελευταία έτη, ή καλύτερα τις τελευταίες πρωτοχρονιές, έχω συνειδητοποιήσει την αξία αυτής της εκπομπής!! Όταν είχε προβληθεί για πρώτη φορά, την 1η/1/1988, είτε δεν την είχαμε καταλάβει, είτε την είδαμε με μια κάποια καχυποψία ... ) .... Ευτυχώς που η εν λόγω εκπομπή υπάρχει ολόκληρη στο ΥΤ κι έτσι κάθε φορά που μπαίνει ο καινούριος χρόνος ανατρέχουμε σε αυτήν ... https://youtu.be/U6ATPgByB_c?si=_css8J6fF8d3RMP1
    Πρωτοχρονιά με το Διονύση Σαββόπουλο

    Πάνος Παπαστεργίου
    Εγώ πάλι θα ήθελα ο Τσιλογιάννης να κάνει εκπομπή για τον Σαββόπουλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στο ποστ "Κι ένα τελευταίο ποστ για το θέμα, για να πάμε παρακάτω"...

    Antonis Antonis
    Ο θοδωράκης είναι καλός για να κάνει πλυντήρια και να ξεπλένει... και η τηλεόραση ως επί το πλείστον αποτελείται μόνο από τέτοιους.. Από που και ως που με τη μουσική αυτός ο μπαγλαμάς..

    Lampros Papalexis
    ''Αντιθέτως, για τα θέματα της μουσικής έχει περάσει η εντύπωση πως μπορεί να γράφει, να μιλάει ή να σχολιάζει ο οποιοσδήποτε. '' Ξανα πέστο τουλάχιστον 85.000 φορές αυτό στη χώρα που όλοι έχουμε άποψη για τα πάντα και ντε και καλά είναι και η σωστή.

    Γιώργος Αδαμόπουλος
    Το έχει πει ο Μύρτσος πιο απλά: "Κι εγώ πάω 30 χρόνια στα μπουζούκια, μπουζούκι να παίζω δεν έμαθα"

    Eirini Giannaki
    Αν και δεν μου άρεσε η εκπομπή, δε νομίζω ότι είχε τέτοιες φιλοδοξίες ή ότι διαφημίστηκε έτσι. Δεν ήταν εκπομπή για τη μουσική του Σαββόπουλου. Περισσότερο επετειακή διάθεση είχε όπου έβγαιναν διάφοροι, κυριως άσχετοι με τον Σαββόπουλο τραγουδιστές, κι έλεγαν για τη βιωματική σχέση τους με τα τραγούδια του. Και σε εκπομπές μαγειρικής έχουμε δει καλεσμένους σελεμπριτι που μαγειρεύουν συνταγές τους. Όχι ως ειδήμονες. Κατι αναλογο ήταν. Βεβαια λείπει πολύ να μιλήσουν αυτοί που αναφέρετε και που δεν τους ακούμε.

    Antonis Kleidouchakis
    εύγε!

    Βασίλης Καμπούρης
    Συμφωνώ. Σε αυτό το πνεύμα όμως θέλω να βγω ως άσχετος σε εκπομπή μαγειρικής και να κραξω αυτή τη μάστιγα μπας και τελειώσει επιτέλους η λαίλαπα της πειναλεοτητας που μας έχει πνίξει πόσα χρόνια τώρα παντού μάγειρες κι ακαδημίες

    Vassilis Serafimakis
    Ο Σταύρος τού Ποταμιού; Δεν την είδα. Αυτό πού θυμάμαι απ'αυτόν είναι ότι έπαιρνε καλές συνεντεύξεις - μεγάλη υποθεση να ξέρεις πότε να μιλάς και τι να ρωτάς και κυρίως να σωπαίνεις. Πχ ο χειρότερος στο είδος με απόσταση ειναι ο Ν. Χατζηνικολάου.

    Nikos Mitrogiannopoulos
    παριστάνει και τον ψυχαναλυτή ο έρμος...

    Vassilis Serafimakis
    τραγικός - και περιζήτητος. Το ζενίθ τών ικανοτήτων του είναι εκφωνητής ειδήσεων (άψογος) και σχολιαστής (μόνος του γιά 5').

    Dimitris Panayiotatos
    Δυστυχώς, δεν συμβαίνει μόνο με τη μουσική, Φώντα! (βλέπε σινεμά...)

    Nickos Ventouras
    > Έχει διαχυθεί η εντύπωση πως ο καθένας μπορεί να μιλάει δημοσίως, σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές, εξ ονόματος της μουσικής, επειδή τυχαίνει ακροατής της. Κάτι που δεν συμβαίνει, προφανώς, όταν είναι να μιλήσει κάποιος για τον πόλεμο στην Ουκρανία ή την Παλαιστίνη ή έστω να μιλήσει για ορειβασία ή καταδύσεις.
    Μπα, μια χαρά συμβαίνει και το δεύτερο, από του Ουκρανικό έως τα Τέμπη.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν μιλάω για εδώ μέσα προφανώς. Αλλά για τις τηλεοπτικές εκπομπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Makis Kontizas
      Όλα αυτά ειθελα τις προάλλες να σου πω για τον Θωδορακη.Του ξεραματού.Ντροπη των σοβαρών ανθρώπων.Ο μέσα σε όλα.Μονο ότι στρογγυλόκάθισε βαθιά και άνετα σαν τον ηλικιωμένο καταξιωμένο πελάτη του δείχνει πόσο γλίτσας και χυδαιος είναι.Οπως ακουμπούσε στα πεζούλι των Εξαρχειων και μίλαγε ίσος προς ισην με την Γώγου.Να τρίζουν τα κόκαλα του Ασίμου και του Αγγέλου Μαστοράκη.Να σηκωθεί από τον τάφο και να τον αρχίσει στα κλοτσίδια στην μάπα ο Νίκος Αλέφαντος.Επειδη αρκετοί φτασμένοι πιστεύουν στο δόγμα ότι ο κόσμος ξέρει δεύτερο σε χάλι είναι το σαχλοκοινό με τα κινητά που ανέδειξαν σε Λαϊκό Τραγουδιστή κάποιον Βέρτη.Εχω εντοπίσει πολιτική μελέτη νεαρου
      Fake Reviewer που καταγραφεί τα ολίσθημα του Σαβό με υφος ιστορικού ενώ ήταν αγέννητος.Μπορει και να έχει δίκιο αλλά στην ζήση ήταν αλλιώς.Εμενα με κάλυψε και με καλύπτει η φράση του Σαβό ότι ειμασταν αοριστως αριστεροί.Εδω το μόνιμο άγχος του Φαληρέα ήταν οι ατυχείς δημόσιες δηλώσεις του φίλου του Διονύση.Και έχεις τον Θεοδωράκη να μέμφεται αυτούς που τον κατηγορουν δικαίως η αδίκως χωρίς να διαθέτει η κοπριά καν το feeling να είναι αυτός που τον γουστάρει.Σεβασμος προς τους επαγγελματίες δημοσιογραφους αλλά μακρυά από αυτά που έχουμε ζήσει.Δεν εκχωρούνται σε κανέναν χλιμίντζουρα.

      Γιωργος Βουδουρης
      Δεν ξέρω αν οι συνεντευξιαστές καλούν τον ΔΝ σαν τροβαδούρο-μουσικό ή σαν "κοινωνικό φαινόμενο" ή φαινόμενο σκέτο. άκουσα τον ..τροβαδούρο -δημόσια- να επαναλαμβάνει ..εκστατικά το αίσθημα που του γέννησε το πολύφωτο του "κολαστήριου" της "Μπουμπουλίνας" όπου ένοιωθε σαν ..στο σπίτι του, γιατί ήταν ίδιο μ αυτό του σαλονιού της μάνας του...! κι οι ..βασανιστές -να προσθέσω όταν υπάρχει υποψία συνδρόμου- σαν τον μανάβη, τον μπακάλη, το φούρναρη της γειτονιάς που έπρεπε βρε αδερφέ να ..πληρώσεις για να πάρεις τα αναγκαία. Θα έπρεπε να είσαι μουσικοκριτικός ή ψυχολόγος και ψυχίατρος ακόμα για να ανιχνεύσεις το ..φαινόμενο που δεν ακολουθείται από τους παραπάνω ειδικούς ..γι αυτόν που στέκεται στον καθρέφτη του και .."στολίζει" τους "κωλοέλληνες" ..όπου τα επιγενόμενα από της δολοφονίας του "Κυβερνήτη" δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα ...Δυστυχώς.

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στο ποστ "Claudio Baglioni “E tu…”"...

    Φώντας Τρούσας
    https://diskoryxeion.blogspot.com/.../o-claudio-baglioni...
    o CLAUDIO BAGLIONI και η ελληνική διάστασή του
    https://www.youtube.com/watch?v=8mffoZVYwUM
    A modo mio

    Antonis Kosmas
    θυμίζει σε ένα σημείο έντονα και cat stevens, το how can i tell you

    Yannis Nikolaides
    γνώμη μου αλλά, το βρίσκω υπερβολικά γλυκανάλατο και παιδιάστικο, ως σύνθεση.

    Φώντας Τρούσας
    Δεν πειράζει. Μας αρέσουν και τα... γλυκανάλατα, όταν υπάρχει λόγος.

    Άγις Θεοδωρίδης
    Ο Γιαννης Πάριος της Ιταλίας τηρουμένων των αναλογιών.

    Φώντας Τρούσας
    Πολύ ανώτερος τηρουμένων των αναλογιών. Σπουδαίος τραγουδοποιός, που έκανε και άξια progressive άλμπουμ, πριν γίνει περισσότερο ελαφρός.

    Nikos Athanassiu
    Που τον θυμήθηκες ρε παικταρά Φώντα!!
    Το τραγούδι που έκανε πάταγο ήταν το question piccolo grande amore....

    Ntinos Dimatatis
    Αυτό έκανε πάταγο αλλά το Tu έμεινε τις περισότερες εβδομαδες στο Νο1 στην Ιταλία

    Nikos Athanassiu
    συμφωνώ αλλά θυμάμαι τους αναστεναγμους...
    Καλή χρονιά

    Christos Nastos
    Πολυ, πολυ ωραιο τραγουδι μεσα στην απλοτητα του...

    Ntinos Dimatatis
    Υπέροχο κατσόνε ,Εμεινε στο Νο 1 για οκτώ εβδομάδες και πλέον το 1974....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχόλια από το fb στο ποστ "Πάλι μπροστά μας ο τύπος που στήριξε πολιτική καριέρα σ’ ένα κινέζικο ρολόι..."...

    Γιώργος Αδαμόπουλος
    Νομίζω πλέον έχει πιο πολλές επιστροφές και από τον Λεμονή

    Κοκοής Γεωργιος
    Μια στρακαστρουκα που έσκασε στα χέρια του αυτιστικου της παρέας, έτσι μας κατσικωθηκε

    Γιώργος Τσέτικας
    http://tinyurl.com/3z4s2vkp
    Τα δύο μηνύματα της τοποθέτησης Χρυσοχοΐδη | topontiki.gr

    Konstantinos Kottis
    Η ζωή είναι ένα κινέζικο ρολόι, άλλος το χρησιμοποιεί και φτηνά ρυθμίζεται και άλλος ρισκάρει και η βόμβα απορυθμίζεται. Άτιμη πολιτιστική επανάσταση, με ρωσικό ρολόι δεν θα την πατούσαν και τώρα τα τραβάμε εμείς.

    Vassilis Serafimakis
    Δεν ξέρω ποιόν εννοείς κι είμαι πολύ ευχαριστημένος που δεν ξέρω.

    Thanos Laganas
    Καλά , δεν σας πειράζει που γυρίστηκε ταινία με πρωταγωνιστή τον George Clooney, όπως θα έχετε μάθει απ τις εφημερίδες του 2002…

    Spilios Anagnostopoulos
    Θεϊκό …

    Dimitris Kiranastasis
    Δεν είναι όλα τα κινέζικα το ίδιο...

    Kostas Drosopoulos
    Πονάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Το νέο YELLOW BOX, τεύχος #23, Δεκέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024, στα περίπτερα"...

    Stathis Gotsis
    Αυτά τα ηχεία KEF μου γυάλισαν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχόλια από το fb στο ποστ για τον Don Siegel...

    Nina Tsavou
    Πολύ σπουδαίος επαγγελματίας!!!

    Dimitris Panayiotatos
    Καταπληκτικός σκηνοθέτης, με θρίλερ και φιλμ νουάρ που έγιναν κλασικά.

    Αλέξανδρος Κατσαούνης
    Ωραία ιδέα! Εγω θα βάλω το Riot in Cell Block 11 που δεν έχω δει ακόμα.

    Stathis Gotsis
    Πνευματικός πατέρας και του σκηνοθέτη Κλιντ Ηστγουντ.

    Christos Nastos
    πολυ σωστο....

    Akis Kapranos
    Επίσης μεντορας του Κασσαβέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχόλια από το fb στο ποστ για την ταινία "Κλεψύδρα"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=dRTy9xDMXqY
    2014台北電影節|沙漏療養院 The Hourglass Sanitorium

    Christos Minos
    Ταινία σοκ!

    Δημήτρης Βανέλλης
    Πολύ δυνατό. Και, κυρίως, απόλυτα σουρεαλιστικό.

    Andreas Raptis
    Είναι βασισμένη σε ένα πατσγουορκ από τη συλλογή διηγημάτων του τεράστιου Bruno Schulz (τον έχουν αποκαλέσει Κάφκα της Πολωνίας, εμπορικά εύστοχο αλλά επί της ουσίας αδυναμο να περιγραψει την κρυστάλλινη LSD σχάση ενός deranged κόσμου στην προπολεμική επαρχία της Πολωνίας). Η μετάφραση είναι εντυπωσιακά πειστική. Ο δε σκηνοθέτης έχει κάνει επισης το Saragossa Manuscript, μια ταινία μπαμπουσκα, τεχνικά εκπληκτική. Γενικώς, ωραία πράγματα, ευχαριστούμε για το μονοπάτι

    Nick Rovas
    και τα Χειρόγραφα είναι ταινία βασισμένη σε βιβλίο, υπάρχει δε και μεταφρασμένο στα ελληνικά.
    Είχα τη τύχη να δω αφιέρωμα της κινηματογραφικης λέσχης με 3 ταινίες του Χας θυμάμαι όμως μόνο αυτές τις δύο που αναφέρεις .

    •Vana Kavvadia
    Καλα, αυτος ειναι απεριγραπτα ιδιαίτερος σκηνοθετης.. Το χειρογραφο της Σαραγοσα, με τις απο αλλο κοσμο γαργουντουικες αναπτυξεις, συμπτωσεις και αφηγηματικες φαντασιες, νομιζω πως θα του επρεπε ενα κειμενο απο μερους σου

    Pan Sotir
    Λατρεύω αυτήν την ταινία όπως κ το χειρόγραφο.. κ την lalka.Εύγε ρε Φώντα

    Dimitri- Mitsos Poulikakos
    Αυτουνού είναι και το θαυμαστό "The Saragossa Manuscript"!! Το είχα δει το '65 στο Λονδίνο, κι έκατσα να το δω, δυό φορές συνεχόμενες!!

    το Κουτοί μη Τόποι
    https://vimeo.com/540475439?login=true
    The Hourglass Sanatorium

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχόλια από το fb στο ποστ "Τρούμπα, 1963..."...


    βαγγελης χαλικιας
    Φτάνεις ως την Άρτα και ακόμα να ξεμεθυσεις

    Δημοσθένης Ταχταλίδης
    "Κυνηγημένοι εραστές" (1972).

    Vassilis Serafimakis
    Σερβίρανε μέσα κόκορα;

    Θοδωρής Μπαλούρδος
    Wow!

    Vagelis Avgidis
    Περίεργο όνομα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σχόλια από το fb στο ποστ "Προσφορές εφημερίδων αυτό το Σ/Κ"...

    Anastasia Rouchota
    Κύριε Τρουσα , μαζί σας!Βάλσαμο ώρες-ώρες αυτά τα σενάρια.Δε μας αρκεί αυτό που ζούμε καθημερινά;

    Γιάννης Ρότσιος
    Η "Φόνισσα" θα πιασει τόπο τουλάστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια από το fb στο ποστ "Μας έχετε πρήξει με τους Last Drive"...

    Φώντας Τρούσας
    https://youtu.be/8r65TpKskVY
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ - Τ'ΑΚΟΥΣ ΘΑΝΑΣΗ.
    https://youtu.be/OjdjsCWXd5Y
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ

    Stathis Gotsis
    Συνυπογράφω. Γνώριζα τον μακαρίτη τον Μιχαλόπουλο…

    Γιάννης Τσουκαλάς
    πας να κανεις χουλιαμα τώρα , μαλλον ουτε εσυ τα πιστευεις αυτα που γραφεις !
    Καλη χρονια με υγεια κατ αλλα !

    Φώντας Τρούσας
    Φυσικά και τα πιστεύω... άκου λέει αν τα πιστεύω... Καλή χρονιά επίσης.

    Marios Choumpouridis
    Μακάρι να άκουγε περισσότερο ροκ ο κόσμος στην Ελλάδα, το ότι δεν ακουει τόσο πολύ δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει ναέχουν την θέση τους τα βιβλία που ασχολούνται με το ροκ

    Φώντας Τρούσας
    άλλο λέω εγώ

    Nickos Ventouras
    "Μακάρι να άκουγε περισσότερο ροκ ο κόσμος στην Ελλάδα"
    Γιατί, τι θα πάθει που δεν ακούει; Και γιατί όχι τα δικά του μουσικά είδη, ή 5000 άλλα μουσικά είδη από τον υπόλοιπο πλανήτη;

    Aggeliki Marinou
    Δεν ζεις χωρις last drive, ούτε εμεις οι δηλωμένοι φαν δεν γράφουμε γι αυτούς τόσο πολύ. Καλή χρονιά

    Φώντας Τρούσας
    Τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ εύχομαι.

    Χρήστος Πριτσαπίδουλας
    Πλέον ρίχνεις ατομικές βόμβες.
    Σε παρακολουθώ και χαίρομαι.
    Ευτυχώς, αυτοί που (τότε έσπειραν διαφημιστικά ασημαντότητας), και μας τα έκαναν μπαλόνια, εξέλιπαν της Αγοράς.

    Mike Beles
    ΠΑΝΑΓ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ = ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

    Yannis Skiadas
    Το μη χείρον βελτιστο

    Patritsopoulos Nikos
    Τουρλα το μουστάκι

    Costas Papaoikonomou
    Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Κατά τα άλλα.... δεν σχολιάζω.

    Anna Jardin
    Έτερον εκατερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχόλιο από το fb στο ποστ "Έφυγε προχθές από τη ζωή η ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα"...

    Φώντας Τρούσας
    https://www.youtube.com/watch?v=14O4rjZ-u5c
    Leonard Cohen - Prayer for Messiah (with Guitar)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φώντα καλή χρονιά
    Αναφορικά με την εκπομπή του Θεοδωράκη με τον Σαββόπουλο θα ήθελα να αναφέρω και τα podcasts του Α.Δημοκίδη στην LIFO που αποτελούν ουσιαστικά μια αγιογραφία του Σαββόπουλου.
    Κανένα πρόβλημα με τις αγιογραφίες στο βαθμό που ο καθένας γράφει και λέει ότι θέλει ελεύθερα ,αλλα όταν ονομάζεις τα podcasts ''Η σκληρή αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο¨ οφείλεις να κάνεις μια έστω υποτυπώδη έρευνα σχετικά με τις αρνητικές κρίσεις για τον Σαββόπουλο ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους όπως ο Θωμας Γκόρμπας (που τον αποκαλούσε οξυγονοκολλητή )τον Λεωνίδα Χριστάκη τον Θ.Γκαιφύλια ή τον Νότη Μαυρουδή( γεια χαρά σου Διονύση), για να αναφέρω μερικούς και όχι να περιορίζεσαι στο άρθρο του Ανδρουλιδάκη, σε αντίθετη περίπτωση ο τίτλος φαντάζει ειρωνικός και σίγουρα δεν κολακεύει τον Δ.Σαββόπουλο.
    Και πάλι καλή χρονιά και να μας χαρίζεις όμορφα άρθρα που θα είναι πολύ χρήσιμα στους ιστορικούς.
    Γιώργος Μα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κλεψύδρα1973,https://www.dailymotion.com/video/x8lo32x σε πολυ καλη αναλυση,χωρις ομως υποτιτλους και μεταγλωτισμους(οριτζιναλ πολωνικα).Και αφου εχει ανεβει στον ιστοτοπο free,oποιος θελει κατεβαζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή