Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

YELLOW BOX τεύχος #23 (Δεκέμβριος 2023 – Ιανουάριος 2024)

Το νέο τεύχος του ηχο-μουσικού περιοδικού YELLOW BOX βρίσκεται στα περίπτερα. Έχει νέα σχεδίαση, κοστίζει 6 ευρώ (φθηνότερο σε σχέση με το προηγούμενο τεύχος), προσφέροντας πλήρη, όπως πάντα, ενημέρωση σε τεχνικά και μουσικά-δισκογραφικά θέματα. Πάμε λοιπόν σ’ αυτά:
Στο πρώτο μέρος του περιοδικού, το «τεχνικό», βλέπουμε τα βασικά θέματα και προϊόντα, με την σειρά που εμφανίζονται στο εξώφυλλο.
Έτσι, ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω βλέπουμε να παρουσιάζονται τα ηχεία βάσης/ραφιού KEF Reference 1 Meta (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), το CD/SACD player USB DAC Pioneer PD-50AE (γράφει ο Γιάννης Δρακόπουλος), ο Smart UST προβολέας με πηγή Tri-Laser Leica Cine 1 80 (γράφει ο Βασίλης Πέππας και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Arcam A25 (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός).
Στο κέντρο του εξωφύλλου βλέπουμε επίσης το... Black Box Audio Video Show 2023, με τον Δημήτρη Σταματάκο να περιγράφει σε 20 σελίδες (είναι το Α μέρος, καθώς το Β μέρος θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος) όλα όσα συνέβησαν και παρουσιάστηκαν στο Black Box / Audio Video Show της Αθήνας, στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023, στο Radisson Blu Park Hotel.
Φυσικά, τα προϊόντα που καλύπτονται και τεστάρονται στις σελίδες του περιοδικού είναι πολύ περισσότερα... όπως το CD/SACD player/streamer/DAC Mark Levinson NO5101 (γράφει ο Μάνος Μαστραντωνάκης), το streamer/DAC HiFi Rose RS150B (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος), η κεφαλή κινητού πηνίου, υψηλής εξόδου Jico Seto-Hori (γράφει ο Γιάννης Καμαρινός), τα ηχεία δαπέδου Goldenear T66 (γράφει ο Δημήτρης Σταματάκος) και άλλα διάφορα.
Στο δεύτερο μέρος του περιοδικού, τώρα, το «μουσικό-δισκογραφικό», βλέπουμε στο κάτω μέρος του εξωφύλλου να παρουσιάζονται οι συνεντεύξεις των πιανιστών και συνθετών Στάθη Άννινου και Γιώργου Βαρσαμάκη (αμφότερες στον Νίκο Α. Τζαβέλλα), όπως και το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην Μαρία Κάλλας (γράφει ο Νίκος Κανελλόπουλος).
Εντός υπάρχουν οι “Classical Music Reviews” (γράφει ο Θοδωρής Μπαφαλούκας), η “Jazz & Rock Corner (γράφω, εγώ, reviews για jazz και rock δίσκους, ελληνικούς και ξένους), οι Blue Note Reissues (Νίκος Α. Τζαβέλλας), το “Audiophile Corner” (επιμέλεια Θοδωρής Μπαφαλούκας), τα αφιερώματα στους Music Machine (γράφει ο Νίκος Α. Τζαβέλλας), στους Sparks (γράφει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος), στην Carla Bley (γράφω εγώ) και άλλα διάφορα...
Μία χορταστική έκδοση, για ακόμη μία φορά από το Yellow Box, το καλύτερο ηχο-μουσικό περιοδικό, που κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα.
Επαφή: www.yellowbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου