Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

LUNG τεύχος #19, Νοέμβριος 2023

Το LUNG συνεχίζει την περιοδική πορεία του, έχοντας το νέο 19ο τεύχος του σε κυκλοφορία, πάντα στο γνωστό σχήμα με τις 110 γεμάτες σελίδες και με το εξ ίσου γεμάτο CD-R, με τα 11 tracks (επιλεγμένα από τις μπάντες της ελληνικής εταιρείας Cosmic Eye Records).
Όσα έχουμε γράψει στο παρελθόν για το LUNG ισχύουν και για το παρόν τεύχος φυσικά, και σε σχέση με την ύλη του και σε σχέση με την κυκλοφορία του αυτή καθ’ αυτή – γεγονότα, αμφότερα, που επιβεβαιώνουν την ανεξαρτησία του περιοδικού.
Η ύλη πολλή και πλούσια και σ’ αυτό το τεύχος, με πάμπολλα κείμενα στο γνωστό στυλ τού LUNG – με στόχευση, δηλαδή, στην εναλλακτική σκηνή και στις ποικίλες εκφάνσεις της (post-rock, punk, pop, indie, jazz, improv, metal, garage, psych, folk κ.λπ.).
Τα κείμενα τώρα, χοντρικά, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι παρουσιάσεις-δισκοκριτικές, είναι τα αφιερώματα και είναι και οι συνεντεύξεις, με πλήθος κειμένων για κάθε κατηγορία. Επίσης, ένας άλλος διαχωρισμός θα μπορούσε να αφορά στα θέματα τα σχετικά με την εγχώρια σκηνή και σ’ εκείνα που έρχονται «απ’ έξω».
Το αφιέρωμα που μοιάζει να κυριαρχεί στο παρόν τεύχος είναι εκείνο στην Cosmic Eye Records, που καταλαμβάνει δέκα σελίδες και που περιλαμβάνει συνέντευξη με τους Σπύρο “Spacefreak” Παπαναστασάτο και Κώστα Τροβά, που τρέχουν την εταιρεία, όπως και αναλυτική παρουσίαση, δίσκο-δίσκο, των δεκαεννέα κυκλοφοριών της – με την εταιρεία να επαναδραστηριοποιείται, όπως διαβάζουμε, το προσεχές διάστημα.
Υπάρχουν φυσικά κι άλλα αφιερώματα στο παρόν τεύχος, όπως εκείνα στους Protomartyr, στον Peter Brötzmann, στους Slowdive, μα και στις νεότερες γυναικείες παρουσίες στη σύγχρονη ελληνική σκηνή (“Play like a girl”), ενώ ανάμεσα στα πολλά και διάφορα, που καταγράφονται στο 19ο LUNG και που καλύπτονται είτε με δισκοκριτικές είτε με συνεντεύξεις είναι και τα θέματα για τους John Coltrane, PJ Harvey, The Necks, Bar Italia, Kid Moxie, Swans, The Lobsters, Explosions in the Sky, The Gun Club, Listen It Speaks, Youth Valley, Green Was Greener, alternative jazz albums of the year κ.λπ.
Ενδιαφέρον, φυσικά, έχει και το CD-με tracks από τον κατάλογο της Cosmic Eye Records, δηλαδή επιλογές από τους δίσκους των Space Spectrum, The Cosmic Dead, Mooch, Atomic Simao, Σείριου Σαββαΐδη, Kikagaku Moyo, Seven That Spells κ.ά., για πολλούς εκ των οποίων έχουμε γράψει και εμείς reviews εδώ στο blog.
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές για το LUNG, και το ξαναλέμε. Μία πολύ καλή προσπάθεια.
Επαφή: www.lungfanzine.gr

1 σχόλιο: