Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK 166

31/5/2019
Το έγραψα πριν λίγες μέρες και το ξαναλέω. Όποιοι αθωώνουν το Βελόπουλο, ότι δεν είναι ναζιστής, χρυσαυγίτης κτλ., και άρα είναι… προτιμότερος σαν ακροδεξιός από άλλους του μπαξέ του, υποπίπτουν σε μέγα σφάλμα.
Πολλοί από δαύτους, το ξαναλέμε, αναβαπτίζονται, παίρνουν άλλες διαστάσεις οι γελοίες και επικίνδυνες κουβέντες τους και καθώς έχουν μάθει να ντύνονται με προβιές, μπορούν να κοροϊδεύουν και να τουμπάρουν, μέσα στα χρόνια, ακόμη περισσότερους.
Στο απόσπασμα, παρακάτω, ο Βελόπουλος θεωρεί τη Χρυσή Αυγή και τον Καψάλη του Στόχου μπροστάρηδες…
«Εγώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος και απέναντι σε σας που ακούτε την εκπομπή. Η εκπομπή Ελληνόραμα και ο Κυριάκος Βελόπουλος θέλει να σας κοιτάει στα μάτια και να σας μιλάει ειλικρινά. Δεν την ξεκίνησα την εκδήλωση. Την ξεκίνησε η Χρυσή Αυγή, ξεκαθαρισμένα, και ο αείμνηστος Καψάλης. Αυτοί είναι οι προπομποί, αυτοί ήταν οι μπροστάρηδες. Ακολούθησε ο Δίαυλος Ελλήνων» [Ιός, 2002]
… και να και τα τσιτάτα του Γκαίμπελς («Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει») στο 2:25, για όποιον ακόμη αμφιβάλλει…

30/5/2019
Πέθανε ο καλύτερος μαθητής του Τσιτσάνη, ο μέγας λαϊκός τραγουδοποιός Αντώνης Ρεπάνης. Μπορούμε να βάζουμε φοβερά τραγούδια του όλη τη νύχτα, κάθε τρία λεπτά, και να μας βρει ξεκουρδισμένους το πρωί... Τι να πρωτοδιαλέξεις!
Εγώ θα ρίξω στη μνήμη του ένα δικό του κομμάτι, που το έζησα στα χρόνια του ’80 και με το οποίο γινόταν πανικός όπου παιζόταν. Λέω για αυτή την εκπληκτική φάνκι συρτορούμπα. Μέγας Ρεπάνης, μεγάλος Μαργαρίτης εδώ...
 

29/5/2019
Βελόπουλοι στα σέβεντις..

29/5/2019
Διαβάζω διάφορα σε σχέση με το γιατί έχασε ο Σύριζα και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά.
Μακεδονικό, Πολάκης, διακοπές του Τσίπρα στο σκάφος της Παναγοπούλου, Μάτι, «αλαζονεία της εξουσίας» και άλλα τέτοια. Το πιο εύκολο είναι να αραδιάζεις αιτίες, όταν υπάρχει ήττα. Πόσω μάλλον όταν όλες αυτές οι «αιτίες» είναι προφανείς και αφορούν στους πάντες – σε όσους ασκούν εξουσία.
Πολάκηδες έχει και η δεξιά (και πολύ χειρότερους σε ύφος, δες Γιακουμάτο), από αλαζονεία η δεξιά άλλο τίποτα (θυμάμαι τον ανεκδιήγητο Ρουσόπουλο και ακόμη τρέχω, για να μην πω για κάτι Δένδιες κ.λπ.), σε σχέση με το Μακεδονικό η δεξιά θα έκανε ακριβώς τα ίδια ή και χειρότερα (καθότι είναι παλαιόθεν γνωστή η δουλοπρέπειά της στον ξένο παράγοντα), η καταστροφή στο Μάτι θα ήταν επίσης ίδια κ.ο.κ. Εγώ θα το πάω λίγο πιο πέρα λοιπόν και θα πω το εξής.
Ο Σύριζα ηττήθηκε, βασικά, γιατί εφάρμοσε μνημόνιο, σκληρό και απάνθρωπο. Γιατί δεν καλυτέρευσε τη ζωή του Έλληνα, αλλά απεναντίας τη χειροτέρεψε – και δεν παίζει αν την χειροτέρεψε περισσότερο από τους προηγούμενους, αλλά το ότι πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων πρόσθεσε και τα δικά του. Αυτή είναι η αλήθεια. Και όλα τα άλλα τώρα είναι τριτεύοντα.
Επίσης στρατηγικό λάθος του είναι/ήταν το γεγονός πως επέλεξε να κάνει πρώτα ευρωεκλογές και μετά βουλευτικές. Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ του και μέχρι τον Ιούλιο μπορεί πολλά να γίνουν…

29/5/2019
Δύο χρόνια χωρίς τον Μητσοτάκη... τον έλληνα νεοφιλελέ πρωθυπουργό που έπιασε κατοστάρα στο χρέος, αφού παρέλαβε στο 69,9% και παρέδωσε, το 1993, στο 111,6%, που έβαζε φόρους με το τσουβάλι (Μάνος) και που στο διάστημα 1990-1993 προσέλαβε από το παράθυρο 11073 άτομα στη ΔΕΗ (καθώς ο Μητσοτάκης ήταν και… ενάντια στη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα), με τα 6632 άτομα να διορίζονται στην προεκλογική περίοδο(!) του 1993 (καθώς ο μακαρίτης δεν ήταν ούτε... παλαιοκομματικός). Θεός σχωρέστον... (Πιο πολύ, βέβαια, θα τον συγχωράνε οι ευεργετηθέντες του).

28/5/2019
Δεν υπάρχει ακροδεξιός, που να μην λερώνει την Ιστορία, που να μην ασελγεί επί των πηγών, που να μην διαστρεβλώνει τα ντοκουμέντα, προκειμένου να τα παρουσιάσει με το δικό του σπουδαιοφανή και γελοίο εθνο-καπηλευτικό τρόπο (τα λέω επειδή κάτι ψάχνω, τώρα, για κάποιο άρθρο). Μάλιστα, για να μην τους παίρνουν αμέσως στο ψιλό τα «βλήτα» που τους πιστεύουν, έχουν μάθει να παπαγαλίζουν αρχαιοελληνικούρες, να στέκονται με βυζαντινοπρέπεια και να χρησιμοποιούν ξεχασμένες καθαρευουσιάνικες λέξεις και φράσεις χουντικού δικολάβου, τις οποίες εκτοξεύουν από δω κι από κει, πουλώντας «χάντρες» στο ποίμνιό τους.
Υιοθετώντας κάτι ανάμεσα στον γλωσσικό εκμαυλισμό του Παττακού και το ποιητικίζον αρλουμπομεγαλείο του Καλέντζη, οι ακροδεξιοί, όταν δεν σπάνε κεφάλια, και όταν δεν μαχαιρώνουν, παραμένουν το ίδιο βίαιοι και αυθάδεις, καταπατώντας, και με τη λεκτική στάση τους, την εγκράτεια και την αισθητική του δημόσιου λόγου.

27/5/2019
Εγώ στην ακροδεξιά, πάντως, δεν κάνω διακρίσεις. Και δεν μ’ ενδιαφέρει να βρίσκω διαφορές ανάμεσα σε Αδώνιδες, Βορίδηδες, Μιχαλολιάκους, Κασιδιάρηδες, Πλεύρηδες, Καρατζαφέρηδες, Βελόπουλους κ.ο.κ. Από τότε που τους θυμάμαι (εποχή ΕΠΕΝ και ΕΝΕΚ, Κενταύρων και Ρέηντζερς κ.λπ.), μέσα ’80, είναι το ίδιο σιχαμένοι και αποκρουστικοί.
Εξάλλου εγκλήματα δεν έχουν κάνει μόνο χρυσαυγίτες, έχουν κάνει μέχρι και νεοδημοκράτες (να πούμε για τον Καλαμπόκα δηλαδή;) και δεν θυμάμαι τώρα ποιοι άλλοι ακόμη – και από πού έχουν περάσει (αυτοί οι «άλλοι») και πώς αναβαπτίζονται μέσα στα χρόνια. 
(αυτό είναι αυτοκόλλητο, το οποίο έχω από τη δεκαετία του ’80)

27/5/2019
Μάγκες μου κακά τα ψέματα… μπορείς να λες ότι υπάρχουν και χειρότερα, αλλά το «μη χείρον βέλτιστον» δεν είναι άποψη που μπορεί να ευδοκιμήσει.
Ο Σύριζα εφάρμοσε τρία χρόνια νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, με φοβερά επώδυνα μέτρα που περιλάμβαναν και νέους φόρους, και περικοπές εισοδημάτων, και θανατηφόρα μακροχρόνια πλεονάσματα, και υποθήκευση δημόσιας περιουσίας και… και… και… Άρα υπήρξε μία… μπάσταρδη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση (μπάσταρδη, υπό την έννοια πως εφάρμοσε πολιτικές που υποτίθεται πως δεν τις πίστευε).
Έκανε λάθη, φοβερά λάθη, σε όλα τα επίπεδα (να μην τα λέμε τώρα ένα-ένα, γιατί θα στενοχωρηθούμε με κάποιους) και κυρίως έπαιξε ξανά με προμαχώνα το δημόσιο. Έθαψε θέλω να πω ακόμη πιο βαθιά τον ιδιωτικό τομέα, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο.
Μνημονιακοί φόροι δεν κόπηκαν (τέλος επιτηδεύματος π.χ.), δεν άλλαξε την εγκληματική «φορολόγηση από το πρώτο ευρώ», ενώ αύξησε επί της ουσίας τις ασφαλιστικές εισφορές στην πλειονότητα των επαγγελματιών (σ’ εμένα, εσχάτως, σχεδόν τις διπλασίασε).
Φτάσαμε να πληρώνουμε εμείς «οι απέξω», οι «στον άσσο», κατά κάποιο τρόπο μέχρι και την αύξηση του λεγόμενου «κατώτατου μισθού», όταν θα μπορούσε να την «χρηματοδοτήσει» κόβοντας ένα 20άρι από τους δημόσιους υπάλληλους. Τραγικές καταστάσεις. Η εύνοια προς το δημόσιο και το ευρύτερο δημόσιο, επί Σύριζα, υπήρξε εξωφρενικά προκλητική και αυτό δεν αντέχεται.
Και άλλα πολλά, που βαριέμαι τώρα να τα γράφω.
Επιχείρησε να εξιλεωθεί απ' όλα μοιράζοντας λίγα 50άρικα στους συνταξιούχους, παραμονές των ευρωεκλογών. Ξεδιαντροπιά.
Το αποτέλεσμα; Να βρίσκεται επί θύραις η χειρότερη δεξιά από την εποχή του Αβέρωφ…

7 σχόλια:

  1. Σχόλια από το fb στην ανάρτηση "Μάγκες μου κακά τα ψέματα..."...

    Haris Mantellos
    Η κατάσταση ήταν αρρωστημένη και σαπισμένη εδώ και πολύ καιρό. Οι μόνοι που δεν ήθελαν να το παραδεχτούν ήταν οι μουτζαχεντίν του Σύριζα. Απόλυτοι, πωρωμένοι και τυφλωμένοι δεν αναγνώριζαν ούτε έστω ένα μικρό λάθος στο κόμμα τους. Από το Σκοπιανό και τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας μέχρι τον Πολάκη, τον Καρανίκα, τον Πετσίτη και το κότερο τα δικαιολογούσαν όλα. Οποιαδήποτε κριτική την θεωρούσαν κατευθυνόμενη και στημένη και κρεμούσαν με απίστευτη ευκολία την στάμπα του προκατειλημμένου ή ακόμη και του φασίστα σε όποιον διαφωνούσε μαζί τους. Ε, αυτά δεν χωνεύονται. Από σήμερα θα "ανακαλύψουν" ξαφνικά την αυτοκριτική, θα το σκύψουν το κεφάλι, θα "παραδεχθούν" ότι πίκραναν τον κόσμο. Ότι έκαναν δηλαδή και Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ όταν έχαναν την καρέκλα. Τώρα όμως είναι πάρα πολύ αργά για ένα κόμμα -που κάποτε πίστεψα κι εγώ ψηφίζοντας το μία φορά- το οποίο σηματοδοτούσε την ελπίδα και την αναπτέρωση ηθικού του κάθε ταλαιπωρημένου πολίτη και κατέληξε να γίνει μια φατρία πολιτικών αμοραλιστών και καιροσκόπων. Ας μην απορούν λοιπόν για το χθεσινό στραπάτσο (αλλά και γι' αυτό που έρχεται στις 30 Ιουνίου...).

    Haris Mavridis
    Πλήρης ταύτιση απόψεων συνονόματε !

    Spyros Diastimikos
    Mας έλιωσαν στη λιτότητα και σκότωσαν την όποια ικμάδα οικονομικής ανάκαμψης μπορούσε να φέρει ο ιδιωτικός τομέας και ο ελεύθερος επαγγελματίας (το ελληνικό δημόσιο ούτως ή άλλως είναι βαθύτατα αντιπαραγωγικό), για να έχουν να μοιράσουν προεκλογικές παροχές. Τις μοίρασαν κι έφαγαν 9,5 μονάδες στο κεφάλι και τον Κούλη αυτοδύναμο, ante portas. Χώρια αυτή η εμμετική αλαζονία του "ηθικού πλεονεκτήματος". Να πάνε να γαμηθούνε (αλλά δυστυχώς και 'μεις μαζί τους)!

    Ferris Costas
    Είχα γράψει ένα κείμενο γιά το "πως το 4 % έφαγε το 40 % και μετά το εγκατέλειψε κι από πάνω", μα... άλλαξα γνώμη και το έσβυσα!

    Stathis Nikokavouras
    εγραψες αυτα που ηθελα να γραψω εγω..μοιρασε ο βλακας γιατι περι βλακα προκειται κουτοπονηρου βλαχου 800 εκ ευρω λεγοντας 13 συνταξη και στα ατμ βρηκαν 150-300 ευρω....800 εκ....αν ειχε καποιους συμβουλους θα του ελεγαν οτι οσοι το εκαναν πριν σαμαρας καραμαλης παπανδρεου εχασαν ....το ξαναγραφω ..800 εκ...επειδη ειμαι στα τανκερς και ξερω καλα επερνε 4 oil rings και μετα απο δεκα μερες θαχε πανω 700 ατομα προσωπικο και θαβγαζε πετρελαιο απο το ιονιο ..δικο μας οχι οπως τωρα που εδωσε τα δικαιωματα σε αμερικανς,ιταλους ,γαλλους και εμεις θα παρουμε τα παπαρια μας..ξεπουλησε αεροδρομια λιμανια σε γερμανοκινεζους και γη οπως το καλυτερο κοματι της μεσογειου μετα το αμαλφι στην ιταλια τον ερημητη στην κερκυρα μετα το κασιωπη..500 στρ γη για 200 εκ...μπροστα στην θαλασσα..καναμε τοτε μια συκεντρωση και ειπα ειναι δυνατον ?κοψε σε 4000 κοματια αυτο το μεγαλο κοματι και πουλα το σε ντοπιους...πρωτα σε κερκυραιους και οτι εμενε αν εμενε σε αλλους ελληνες..με 50 χ το κοματι θα εκανες μια βιλλα στη θαλασσα σε 250 τετραγωνικα και θα εδινες δουλεια για 10 χρονια τουλαχιστον σε ντοπιους ...ποιος δεν θα ξεσχιζονταν για να παρει ενα τετοιο κοματι και να φτιαξει μια σπιταρωνα με θεα στην θαλασσα οπως ειναι γκρεμος που κατεβαινει ομως ομαλα...τωρα τα εδωσε σε αμερικανους και τρεχουν ολοι μαζι στα δικαστηρια...βλακας μας κυβερνησε και λαμογιο ερχεται..χεστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Andreas Tsourinakis
      Συγνώμη Φώντα, μήπως να παίξω κάνα Τζόκερ; Δηλαδή, πόσες πιθανότητες υπάρχουν να κάνεις με έναν άνθρωπο στο fb, ακριβώς την ίδια συγκεκριμένη σκέψη; "Η χειρότερη δεξιά από την εποχή του Αβέρωφ"!! Ήθελα να το γράψω σαν σχόλιο, στο δικό σου ποστ χτες το βράδυ, αλλά με πρόλαβε το dinner served. Αβέρωφ σημαίνει δύναμις. Θυμάσαι;

      Stylianos Gabriel
      Fwvta exeis dikio se ola alla stnv teleutaia frasn sou perikleieis olo to pveuma twv diekdikntwv ev eidei ekdikntwv tns xeiroterns pragmati de3ias apo epoxns Aberwf.Mias de3ias aprosxmatistns osov afora tou poious 8a euvonsei kai poioi telika 8a tnv plnrwsouv tnv epilogn tns.Dev 3erw alla 8a n8ela va zw se mia xwra opou sav psnfoforos va mn viw8w omnros tou evos kai 8yma tou allou.Dev me evdiaferei to systnma alla n sobarotnta twv 8esmwv va mnv eivai dn8ev kai gialavtzi kai va douleuouv oxi va mas "douleuouv".

      ιωαννης τασσης
      Η διαφορα θα ειναι πολυ μικροτερη τον Ιουλιο....ειναι εν μερη τυχερος που εφαγε την "τιμωρια" στις ευρωεκλογες...πολλοι που βγαλαν το αχτι τους θα τον ξαναψηφησουν τον Ιουλη..

      Andreas Karampelas
      Θα κάνω εκτίμηση βουλευτικών : νδ 40+, σύριζα 20-\

      Haris Mavridis
      εξαιρετικος (σχεδον ...αφοπλιστικος) ο ορισμος "μπασταρδη" διακυβερνηση !

      Giwrgos Kalogirou
      Ωραίος ρε Φώντα! Απλά και λαϊκά

      Διαγραφή
  2. Σχόλια στην ανάρτηση "Εγώ στην ακροδεξιά, πάντως, δεν κάνω διακρίσεις"...

    Stavros Manitou
    Έχουν φάει μεγάλο παραμύθι η νέα γενιά Φώντα δεν έχουν πολιτικό υπόβαθρο. Η δικιά μας γενιά ακόμη και άτομα που δεν γούσταρα σπουδές και σχολεία άνοιγαν κάνα βιβλίο ή τέλος πάντων έκαναν διάφορες συζητήσεις μεταξύ τους......

    Tassos Tataroglou
    Συγνώμη, αν μου επιτρέπετε ένα σχόλιο. Είμαι 34 χρονών και εγκατέλειψα την λαίλαπα της Ελλάδας για να μπορέσω να συγκεντρωθώ στην εργασία μου αντί να με τρώει ο παραλογισμός. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς έκανε το ίδιο. Ένα κομμάτι που ίσως να (μην) μπορούσε να επηρρεάσει αν ήταν πίσω. Όμως δεν είναι ευθύνη μόνο της νέας γενιάς που έχει φάει παραμύθι με την δεξιά. Στην Ελλάδα κάνει κουμάντο ακόμη η γενιά, η οποία αδυνατώντας να πάρει τον εαυτό της και το ρόλο της στα σοβαρά, ανεβοκατέβαζε πασόκ/νδ για 40 χρόνια. Σε αυτή τη γενιά ανήκουν και οι σημερινοί πολιτικοί, και οι σημερινοί δικαστικοί, και οι σημερινοί παράγοντες σε καίριες θέσεις ευθύνης κλπ. Όσο για το μισό+ εκατομμύριο ανθρώπων που έχουν μεταναστεύσει και δεν φαίνεται να διατίθεται να επιστρέψει και να επηρρεάσει κοινωνικά και πολιτικά, πάλι κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, δεν έχει και πολλή αισιοδοξία ότι θα ακουστεί. Όταν το μέσο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού είναι από το ούγκα του πολάκη μέχρι την σχιζοφρένεια του αδώνηδος κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να ασχοληθεί με την πολιτική και ό,τι αυτό σημαίνει. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη οχλαγωγία, και στον όχλο υπάρχουν μόνο στόματα, όχι αυτιά. Και η δημοκρατία χρειάζεται περισσότερο αυτιά παρά στόματα.

    Stavros Manitou
    Καμία γενιά φίλε μου δεν ευθύνεται απόλυτα και κάθε γενιά κουβαλάει στην πλάτη της τα λάθη των προηγούμενων. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή η μορφή της σημερινής κοινωνίας είναι πιο ελεγχόμενη πάντα μιλώντας για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν κατηγορώ τους σημερινούς νέους αλλά φαντάσου αυτοί οι νέοι να είχαν πολιτική κρίση είμαι σίγουρος πως θα άλλαζαν τα πράγματα κάτι πού δεν κατάφερε η δική μου γενιά. Με εκτίμηση!!!!

    Ferris Costas
    Ωραία, ας μη μιλήσουμε γιά γενιά, ας πούμε γιά "λαό". Μα.... τον Βελόπουλο ρε γαμώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλια από το fb στην ανάρτηση "Διαβάζω διάφορα σε σχέση με το γιατί έχασε ο Σύριζα και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά"...

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Φώντα, έχω μια πιο απλή έως απλοϊκή άποψη: ο Σύριζα έχασε, γιατί έπρεπε να χάσει, όπως και ανέβηκε, γιατί έπρεπε να ανέβει. Συμφωνώ φυσικά ότι η αλαζονεία υπάρχει και στη δεξιά και στην αριστερά, ωστόσο δεν απευθύνεται στον ίδιο κόσμο. Μένουμε στον Πολάκη όμως, ενώ η χυδαιότητα του Τσίπρα για παραπληγικό άνθρωπο "τον περιφέρουν σα γλάστρα", αν λεγόταν από χρυσαυγίτη θα είχε καεί το σύμπαν.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Για μένα Νίκο το οικονομικό είναι το βασικότερο θέμα. Η χώρα παραπαίει οικονομικά, με την πλειονότητα των Ελλήνων, όσους δεν είναι στο δημόσιο δηλαδή και δεν νταραβερίζονται μαζί του από υψηλά κλιμάκια, να βάλλονται από παντού.
    Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την εικόνα του Κυμπουρόπουλου είναι προφανές (και θλιβερό συνάμα). Και σ' ένα προεκλογικό σποτ το είδα αυτό και μου έκανε αλγεινή εντύπωση. Δεν τον αντιμετώπισε τίμια. Πέραν του ότι είναι γνωστές οι απόψεις της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος και για τα ΑμΕΑ ειδικότερα.

    Nikos Mitrogiannopoulos
    αυτό δε σημαίνει ότι ο Τσίπρας μπορεί να τον χαρακτηρίζει περιφερόμενη γλάστρα..Μήπως το Τζέησον Αντιγόνη ήταν καλύτερη αντιπρόταση ως προς το κομμάτι των "κοινωνικών ανισοτήτων";
    Ούτε ξέρω ποιο είναι το πρώτο...Το οικονομικό; Το ηθικό; Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν δεις κανέναν να έχει πρόταση για την οικονομία, πες το μου :) Ο Βελόπουλος πρότεινε να κάνουμε την Ελλάδα βαριά βιομηχανία βοτάνων (προσθέτω: και επιστολών του Ιησού) .Ο ΓΑΠ ήλπιζε πως θα έρχονται οι Κινέζοι σωρηδόν και θα παντρεύονται στο Αιγαίο...Είναι προφανές πού πάμε...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Δεν θέλω να μιλήσω σε σχέση με τον Κυμπουρόπουλο. Δεν είναι το fb κατάλληλο γι' αυτό. Προτάσεις για την οικονομία υπάρχουν και δεν έχουν σχέση με τις φαιδρότητες του Βελόπουλου, ούτε με τον αστείο ΓΑΠ.

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Να τις μάθουμε κάποτε, γιατί στο τέλος θα μαζεύουμε κι εμείς βοτάνια, για να τα πουλήσουμε στους Κινέζους νιόπαντρους...

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    >>Να τις μάθουμε κάποτε<< Είναι γνωστές κι έχουν αναλυθεί και από Έλληνες και από ξένους οικονομολόγους. Εκτός αν νομίζουμε πως οι τράπεζες ήταν τα θύματα της κρίσης, όπως λέει ο Στουρνάρας...

    Nikos Mitrogiannopoulos
    Δε μιλάω για τις τράπεζες και την κρίση. Πες ότι ξεχρεώνουμε αύριο κι είμαστε στον παράδεισο. Τι θα αναπτύξουμε; τον τουρισμό; τη βιομηχανία; την αγροτική παραγωγή; θα γίνουμε σκουπιδότοπος της Ευρώπης και θα παίρνουμε χρήματα όπως το Βέλγιο που θάβει πυρηνικά; Θα φτιάξουμε δεκάδες οίκους ανοχής για να έρχονται οι Σαουδάραβες; Θα πουλάμε ναρκωτικά; Θα φτιάξουμε στόλο; Θα παίζουμε μπάσκετ; Θα κυνηγάμε παράνομα πεταλούδες; Πώς θα ζήσουμε; Βλέπεις να υπάρχει στόχευση κάπου; Κι αν υπάρχει, όχι με συμπαθάς αλλά δεν θα την ψάξω εγώ. Δεν είμαι συλλέκτης απόψεων. Πρέπει να κατατεθεί στην κοινωνία. Και αν θεωρείς πως υπάρχει και δεν την γνωρίζω, με δέκα χρόνια σε συνελεύσεις κλπ, τότε κι αυτό είναι πρόβλημα, αλλά όχι για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Είχε κατατεθεί και στην κοινωνία εναλλακτική πρόταση, αλλά κάποιοι λάκηξαν τελευταία στιγμή. Είναι γνωστά πράγματα αυτά. Το ότι παρουσιάστηκαν τα μνημόνια σαν μονόδρομος ήταν απλώς απάτη. Βρέθηκε ένας ωραίος τρόπος για να διαφυλάξουν τα κλοπιμαία τους οι μεγαλοκλεφταράδες (καναλάρχες, εργολάβοι, μιζαδόροι και λοιποί νταβαντζήδες).

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Μια ακόμη παρατήρηση, άσχετη: με ενόχλησε υπερβολικά το χθεσινό περιστατικό με τον Μπακογιάννη στην ταβέρνα και τους καταληψίες που τον αποδοκίμαζαν.Ϊσως είμαι ρομαντικός, θεωρώ ωστόσο πως όποια αντιπαράθεση να και έχεις με τον άλλον, υπάρχουν στιγμές που κάνεις ανακωχή. Ακόμη και με τους Τούρκους συνέβαινε. Χτυπήσου με τα ΜΑΤ, με δεν ξέρω ποιον, πήγαινε στο δημαρχείο και κάνε κατάληψη. Το να τρώει ο άλλος κι εσύ να τον βρίζεις το θεωρώ λίγο ξεφτίλα επαναστατική.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Το ανήθικο εδώ πέρα δεν είναι το να αποδοκιμάζεις κάποιον όταν πάει να φάει (για "ανήθικο" λέω), αλλά να φωνάζεις συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα, μπροστά στο γιο του δολοφονημένου Μπακογιάννη. Νομίζω πως αυτό θα το καταδίκαζε και ο ίδιος ο Κουφοντίνας.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      το πρώτο το θεωρώ ξεφτίλα. Ειδικά όταν πρόκειται για κάποιον που δεν κατηγορείται ευθέως για κάτι, οπως π.χ Πάγκαλος και λοιποί, για να πεις ότι προκαλεί με μια του έξοδο σε ταβέρνα. Το δεύτερο, ναι, είναι ανήθικο.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Προφανώς και έχει προκαλέσει ο Μπακογιάννης, όταν αρνείται τις νόμιμες άδειες που δικαιούνται οι κρατούμενοι. Μπερδεύει τον προσωπικό πόνο με μια κατάκτηση του σωφρονιστικού πολιτισμού. Αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογώ τέτοιου τύπου αποδοκιμασίες. Ιδίως όταν αφορούν κάποιον που έχει χάσει τον πατέρα του από τρομοκρατική επίθεση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο όμως, μετά από τόσα χρόνια, η "οικογένεια" θα έπρεπε να είχε επιδείξει μια μεγαλοσύνη σε σχέση με το θέμα. Αλλά όχι, την ενδιαφέρει περισσότερο να σπεκουλάρει, για ευτελείς λόγους, πάνω στο χαμό ενός δικού της ανθρώπου.
      https://www.newsbeast.gr/.../mpakogiannis-ta-thymata-toy...
      Μπακογιάννης: Τα θύματα του Κουφοντίνα δεν θα κάνουν Πρωτοχρονιά

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Προκαλώ σημαίνει κλέβω, είμαι λαμόγιο, διαλύω μια χώρα κλπ. και μετά πάω και γλεντάω. Το να διατυπώνει κανείς μια άποψη, όσο άδικη και να είναι, που δεν τη διατυπώνει σε τελική ανάλυση μονο αυτός, για "προσωπικούς λόγους", όπως λες, αλλά αποτελεί ένα ζήτημα νομικό-απ΄όσο γνωρίζω-μπορεί να είναι ενόχληση, ωστόσο σε μια δημοκρατική χώρα δε συνιστά πρόκληση. Και τέλος πάντων, επειδή και η αμερικάνικη πρεσβεία την ίδια άποψη έχει, χωρίς να έχει "οικογενειακούς λόγους", γιατί αν είναι τόσο μάγκες δεν πάνε να φωνάξουνε εκεί;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Για μένα είναι πρόκληση Νίκο να αρνείσαι κάτι που ισχύει στους φυλακισμένους από 30ετίας και είναι νομικά κατοχυρωμένο. Και έχει αποδεδειγμένα θετικό αντίκτυπο προς όλους. Αλλά με την "οικογένεια" δεν βρίσκεις άκρη... Κάνουν πολιτική οι άνθρωποι. Όταν επί Σαμαρά έπαιρνε άδειες ο Χ. Ξηρός κάνανε τουμπεκί.

      Διαγραφή
    2. Robert Kolovos στον Nikos Mitrogiannopoulos
      Χωρίς να συμφωνώ με την πράξη αυτών που πήγαν εκεί που έτρωγε ο Μπακογιαννης και έκαναν ο,τι έκαναν, θέλω απλά να πω ότι, έλα παιδιά, για Μητσοτάκη πρόκειται. Τώρα που θα κόψουν τις συντάξεις και τη δωρεάν επίβιβαση στα ΜΜΜ για ανέργους, θα σου πω εγώ ανακωχή.
      Αμα ήθελε ανακωχή, θα μπορούσε να μη συνεχίσει την Μητσοτακικη παράδοση και να αρνηθεί να γίνει κηφήνας. Αλλά που;

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Προφανώς δε συμφωνώ με τον συλλογισμό. Οι πολιτικές που δε σ' αρέσουν αντιμετωπίζονται στους δρόμους, με διαδηλώσεις, συγκρούσεις κλπ και όχι φωνάζοντας πάνω απ΄το κεφάλι κάποιου ότι του σκοτωσες τον πατέρα. Ο οποίος δεν δολοφονήθηκε κιόλας για λόγους που είχαν σχέση με αυτές τις πολιτικές. Αλλιώς δεν διαφέρει κάποιος από τους Χρυσαυγίτες που φωνάζουν "που ' ναι ο Παύλος σου;" στη μητέρα του Φύσσα. Το πρόσωπο του τέρατος μας μοιάζει, έλεγε ο Χατζιδάκις.

      Robert Kolovos
      Συμφωνώ για τα περί "προσώπου του τέρατος". Απλά λέω ότι αυτή η πράξη μπορεί να φαίνεται άσχημη σε μένα, σε σένα ή σε άλλους ανθρώπους. Ο Μητσοτάκης/Μπακογιάννης, σαν αδίστακτος μαφιόζος που είναι, ούτε πατεράδες καταλαβαίνει ούτε ηθική. Αυτό λέω.

      Nikos Mitrogiannopoulos
      Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω προφανώς. Εννοώ σε τι πιστεύει και σε τι όχι ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορώ να ξέρω όμως σε τι πιστεύω εγώ.

      Andreas Tsourinakis
      Έχοντας υπάρξει μακροχρόνια άνεργος έως σχετικά πρόσφατα, με πολύ φειδώ, θα έλεγα ότι ο σύριζα δημιούργησε ένα μέχρι πρότινος, μη υπάρχον δίχτυ ασφαλείας. Με ΚΕΑ, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, δωρεάν αστικές συγκοινωνίες και ορισμένα πιο ειδικά μέτρα. Το αναφέρω γιατί όλα αυτά θα καταργηθούν με το καλημέρα σας.

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Δεν μηδενίζω, αλλά… ιώδιο στον καρκίνο.

      Dimitris Zouzoulas
      Ισχύουν απόλυτα αυτά που λέτε. Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτος στην συγκεκριμένη κοινωνική κατηγορία. Δεν αρκεί όμως.

      Win Berry
      Μα αν φταίει το μνημόνιο, γιατί βγήκε με διάφορα πρώτο ένα κόμμα που και έχει εφαρμόσει μνημόνια και που θα ξαναεφαρμόσει;

      Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
      Αυτό ρώτα το σ' εκείνους που ψήφισαν και θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και όχι σ' εμένα. Κανονικά η ΝΔ θα έπρεπε να είχε πάρει κάτω και από 18,85%, που είχε πάρει στις πρώτες εκλογές του '12, και να παραπαίει όπως το Κινάλ (Πασόκ).

      Lampros Papalexis
      Βάλε και μια γερή δόση αλάζονικού Βοναπαρτισμού από τη κορυφή έως την ενοπομείνασα βάση και έσφιξε η σάλτσα.

      Indie Side
      Συμφωνώ με τα περισσότερα. Αλλά για να ρωτήσε κάτι. Στον κόσμο 55+ που ζει στην επαρχία και δεν ενημερώνετε από το δίκτυο τι νομίζετε ότι τον έσπρωξε στην αγκαλιά του Αδωνι/Βορίδη/Πλεύτη/Δένδια/Ξαφά/Στουρνάρα/Κούλη?? Εγώ κλίνω προς την απάντηση "η στρατευμένη προπαγάνδα των mainstream ΜΜΕ". Φυσικά και το οικονομικό πάντα παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο και στην οικονομική θώρηση η ψυχολογία είναι το παν

      Dimitris Zouzoulas
      Το χειρότερο είναι ότι δεν ακούσαμε τη λέξη Μ Ν Η Μ Ο Ν Ι Ο ούτε από ένα κυβερνητικό στέλεχος, ούτε από ένα μέλος, όχι απ' τα σάιτ της πλάκας!

      Διαγραφή
  4. Σχόλια από το fb στην ανάρτηση για τον Αντώνη Ρεπάνη...

    Λαφτατζής Χρήστος
    φίλος μου είχε πει ότι παρά την άνοιά ( ; ) του, σε προχωρημένη ηλικία συνέχισε να τραγουδά και δεν ξεχνούσε ούτε λέξη

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ναι, μάχιμος και σε μεγάλη ηλικία.

    Zois Chalkiopoulos
    Για μια στιγμη τρομαξα. Ο Γιωργος νομισα.

    Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας
    Ζει αυτός και βασιλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή